Elä kehosi kanssa, älä sitä vastaan. Kuuntele, mitä sillä on kerrottavana.

maanantai 29. heinäkuuta 2013

Nautitaan kesästä ja ladataan akkuja

Superihanaa kesää! On blogin kirjoittelu jäänyt nyt kesällä vähemmälle, kun ei millään viitsisi viettää kauniita kesäpäiviä sisällä ja koneen ääressä. Myös omat treenailut on nekin jääneet hiukan vähemmälle. Kropan on hyvä myös antaa välillä levätä. Tosin ohjaustunteja kertyy viikossa kuitenkin sen verran, ettei nyt ihan pääse veltostumaan, mutta
anyways halusin nyt kesän ja lomien kunniaksi kirjoittaa muutaman sanan armollisuudesta itseä ja omaa kehoa kohtaan. Puhutaanpa esimerkiksi painonpudotuksesta vähäkalorisen dieetin avulla. Pysymällä jatkuvalla vähäkalorisella dieetillä syömisestä tulee yleensä hallitsematonta. Kun jonkin ruoka-aineen kieltää itseltään kokonaan, se on yleensä juuri se, jota tekee koko ajan mieli ja lopulta mieliteot vievät voiton päättäväisyydeltä olla syömättä ”kiellettyä” ruokaa. On siis oltava itselleen armollinen, ei missään tapauksessa ehdoton. Kurinalainen elämä on hauskaa tiettyyn pisteeseen asti, mutta lopulta on muistettava, että olemme kuitenkin täällä vain kerran ja jos se yksi pala leivonnaista tai suklaata tekee elämästä elämisen arvoista, älä mene kieltämään sitä itseltäsi kokonaan. Jos sallit itsellesi ylensyömisen tiettyinä aikoina, se pikemminkin ratkaisee ongelman, kuin aiheuttaa sen.
Syöminen sykleissä on aivan normaalia. Yhtenä päivänä ylensyödään, toisena taas syödään vähemmän. Itse olen nyt kesällä pitänyt hiilaripäivää kerran viikossa aina sunnuntaisin. Silloin syödään Ben & Jerry’s jätskiä ja paljon. Onneksi makuvaihtoehtoja on niin paljon, että ainakin vielä saa maistaa uutta makua joka sunnuntai:) Yleensä jätskiä tulee syötyä niinkin paljon, ettei sitä edes tee mieli ennen seuraavaa sunnuntaita. Viikolla on myös helppo ylläpitää terveellistä vähähiilihydraattista ruokavaliota, kun tietää että viikonloppuna saa taas herkutella. Omaa herkkua, oli se sitten Ben & Jerry’s jätskiä tai jotain muuta, ei ole tarpeen kieltää itseltä kokonaan. Ainoastaan vain siirtää herkkuhetkeä ja herkutella vain kerran viikossa.. Mutta syklittäminen on hyvä asia. Sitä paitsi hiilaripäivä silloin tällöin vain buustaa aineenvaihduntaa. Jopa maailman huippukehonrakentajat syklittävät energian saantia, jotta hormonien tehokkuus säilyisi.
Toiseksi tavoitteiden asettamisesta sen verran, että jos tavoitteenasi on esimerkiksi parantaa kuntoasi ja haluaisit juosta tunnin joka päivä, älä aseta tuota tuntia päivittäiseksi tavoitteeksesi, koska tällöin on helppo jättää liikunta väliin sillä tekosyyllä, ettei sinulla ole aikaa. Sen sijaan päätä, että juokset vain 15-20 min. päivittäin. Tuon ajan puristaa mihin väliin vain ja tavoitteeseen pääsy helpottuu huomattavasti. 15-20 minuuttia on juuri se yksittäinen muutos, joka laittaa asiat liikkeelle ja olet matkalla oikeaan suuntaan. Kannustan tietysti liikkumaan kesällä ja kesälomalla. Silloin on enemmän aikaa liikkua, eikä pudotus arkeen ja syksyyn tunnu niin korkealta, kun ei tarvitse aloittaa kesän jälkeen lähtöpisteestä. Ollaan kuitenkin itsellemme armollisia, keskitytään myös muihin kesäpuuhasteluihin; uimiseen, saunomiseen, ystäviin, perheeseen, festareihin, jokilaivoihin, terasseihin eikä tietystikään unohdeta herkutella..mutta vain kerran viikossa;)
Kuvia omista kesäpuuhasteluistani. Syksyllä ja talvella voi sitten taas vetää tiukemman linjan sekä treenien että ruoan suhteen. 


Juhannuksen viettoa mökillä parhaassa kouluporukassa ja tietysti hyvää ruokaa ja juomaa:)





Ruissibrunssi ja ihanaiset siskokset<3

Palataan treenikuvioihin muutaman viikon päästä. Silloin entistä energisemmin ja täydellä teholla. Hyviä juttuja tulossa;) Nyt superihanaa kesää! Se jatkuu vielä, joten let's enjoy it! xx 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti