Elä kehosi kanssa, älä sitä vastaan. Kuuntele, mitä sillä on kerrottavana.

torstai 13. kesäkuuta 2013

Chia-supersiemenet

Heippuli!
”Kovaa ja korkealta” on tullut treenattua niin paljon, että tähän väliin oli hyvä lähteä mukaan joogaohjaaja-koulutukseen. Olen itse harrastanut joogaamista jo useamman vuoden ajan, joskus vähän ahkerammin, joskus taas vähän laiskemmin. Kausiluontoisesti siis. Mutta kun kutsu koulutukseen kävi, olin tietysti innoissani lähdössä mukaan. Kun treenaa kovaa, on muistettava myös välillä rentoutua ja minulle jooga tarkoittaa juurikin tuota rauhoittumista ja kehon tarvitsemaa huoltoa. Samalla tietysti myös liikkuvuus ja keskittymiskyky paranevat. Viime viikonloppuna aloiteltiin ja tulevana viikonloppuna jatketaan intensiivistä koulutusta. Joogan lisäksi kehoa voi huoltaa myös sisäisesti. Tykkään kutsua rauhoittavaa ruokaa joogaruoaksi ja chia-simenet sopivat tähän kategoriaan erinomaisesti.
Oletko jo kokeillut lisätä chia-simeniä ruokavalioosi? Jos et, suosittelen lämpimästi. Chia-simenet ovat nimittäin yksi ravintorikkaimmista superfoodeista maailmassa. Superhyvä kuidun lähde, täynnä antioxidantteja, proteiinia, vitamiineja ja mineraaleja. Ne sisältävät myös paljon omega-3 rasvahappoja. Chia-siementen syönti tekee olon nopeasti kylläiseksi ja siksi ne ovat hyvä apu myös painonpudotuksessa. Siemenet geeliytyvät ruoansulatuksessa ja näin estävät osaa syödystä ruoasta (kaloreista) imeytymästä kehoomme. Kun lisäät vaivaiset 2 ruokalusikallista chia-siemeniä päivittäiseen ruokavalioosi, saat niistä noin 7 g kuituja, 4 g proteiinia, 205 mg kalsiumia ja jopa 5 g omega-3:sta. Superfoodit ovat mahtavia siinä, ettei niitä tarvitse syödä paljoa.
Chia-siemeniä ei tarvitse rouhia ennen käyttöä vaan niitä voi sellaisenaan ripotella salaatteihin, keittoihin, myslin joukkoon, lisätä smoothieen tai vaikkapa käyttää leivonnassa. Chia-siemenet sisältävät 8x enemmän omega-3:sta kuin lohi, 4x enemmän antioxidantteja kuin mustikat, 6x enemmän kuituja kuin kauralese, 3x enemmän rautaa kuin pinaatti ja 7x enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinit. Siinäpä pientä listaa näiden supersiementen ravintopitoisuudesta. Itse käytän tuorepuurossa lähes päivittäin.

Chiaa tuorepuurossa:

½ dl tattarisuurimoita (liotettuna yön yli ja huuhdeltuna ennen käyttöä)
2,5 dl luonnonjogurttia (sekoita tattari jogurtin kanssa)
hedelmiä/marjoja maun mukaan (tässä käytetty luumua, banaania, boysenmarjoja)
n. 2 rkl chia-simeniä

Enjoy!!
xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti