Elä kehosi kanssa, älä sitä vastaan. Kuuntele, mitä sillä on kerrottavana.

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Muista riittävä nesteytys!

O-ou! Mitä tulikaan tehtyä. Vaikka niin vannoin että jätän aerobiset treenailut vähemmälle ja keskityn punttiin.. No mutta tuli nyt sitten kuitenkin ennen juhannusta ilmoittauduttua lauantaina juostavaan Paavo Nurmen puolimaratonille. Jotenkin se silloin tuntui hyvältä idealta lähteä yrittämään ilman sen suurempia treenailuja. 16 kilsaa taitaa tällä hetkellä olla pisin matka, mitä koskaan on juostu. Näin muutamaa päivää ennen en siis enää ole niinkään varma tulevasta koitoksesta. Täytyy vain toivoa että lämpötila laskee viikonlopuksi, ettei saunan lämpötiloissa tarvitse lähteä juoksemaan. Fingers crossed!
Toivottavasti kaikilla oli mahtava juhannus. Sää ainakin oli mitä parhain. Näin kuumina kesäpäivinä haluan muistuttaa riittävästä nesteytyksestä. Muista, että kun sinulla on jano, ollaan jo nestehukan puolella. Tankkaa nestettä siis ennen janon tuntua. Erityisesti jos olet, minun ja muiden hullujen kanssa, lähdössä lauantaina pidemmälle juoksulenkille, on jo nyt tankattava nestettä kehoon. Aina ei kuitenkaan veden litkiminen innosta. Itse olen innostunut valmistamaan vihreästä teestä, sitruunasta ja inkivääristä jääteetä. Vihreä tee on yleisesti tunnettu sen antioxidanttipitoisuudesta. Sitruunalla taas on liuta hyviä treveysvaikutuksia, se mm. tehostaa nesteen poistoa ja vähentää turvotusta. Lisäksi se tehostaa vihreän teen vaikutuksia, koska yhdistämällä nämä kaksi voidaan jopa viisinkertaistaa elimistöön imeytyvien antioxidanttien määrä. Inkivääri sekin nopeuttaa nesteen poistumista, vähentää turvotusta ja kiihdyttää pintaverenkiertoa. Isosta kannullisesta riittää monta lasia ja itsetehty jäätee maistuu superpaljon paremmalta, kuin kaupan valmis tai sitten se perus hanavesi:/  
Valmistan teeni seuraavasti:
Iso kattila täyteen vettä, hellalla kiehautus, riittävästi vihreää teetä mukaan. Puolikaskin sitruuna riittää hyvin, kun leikkaa siivuja ja antaa niiden uiskennella teessä hetken (suosittelen luomusitruunaa). Inkiväärin pilkon yleensä siivilään niin, että sen voi maustumisen jälkeen ottaa kokonaan pois. Anna lämpimän juoman ensin jäähtyä ja siirrä sitten jääkaappiin viilentymään. Nauti kylmänä! Muista, että vihreä tee on superterveellistä, joten sitä voi juoda hyvillä mielin useamman lasin päivässä;)


Ja eikun nesteyttämään! Saas nähdä pääseekö neiti lauantaina maaliin asti.
Ihania kesäpäiviä! Muistetaan nauttia niistä, vaikka vähän hikoilluttaisi.
xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti