Elä kehosi kanssa, älä sitä vastaan. Kuuntele, mitä sillä on kerrottavana.

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Unohda motivaatio, Just do it!

Päättäväisyys ja johdonmukaisuus ovat avainasemassa onnistumiseen – silloinkin kun ei ole sellainen fiilis, ei jaksa tai ei muuten vaan huvita. Ihminen on mestari keksimään tekosyitä. Ehkäpä paras kaikista tekosyistä on motivaation puute. Motivaatio on kuin huono poikaystävä, joka ei koskaan ole paikalla kun sitä oikeasti tarvitsisi, eikö? Fakta on se, ettei motivaatiota aina ole. Kun tiedät, että pitäisi lähteä treenaamaan, eikä motivaatiota tunnu löytyvän, se ei tarkoita, että pelisi olisi pelattu ja voisit motivaation puutteeseen vedoten jäädä sohvan nurkkaan suremaan saamattomuuttasi.
On vain lopetettava liika ajattelu ja yksinkertaisesti hitto vie tehtävä! Jos ihminen ei ole tyytyväinen esimerkiksi omaan kehoonsa tai kunto on päässyt rupsahtamaan niin heikoksi, että jo toiseen asuinkerrokseen on otettava portaiden sijasta hissi, ei turha valitus ja asian harmittelu auta. Jos kaipaa muutosta elämäänsä, on otettava itseään niskasta kiinni ja tehtävä asian hyväksi jotain.
Motivaatio on tunne siinä missä muutkin. Se tulee ja menee, eikä siihen ole aina luottamista. Uusien tapojen opettelu ja toisaalta vanhoista tavoista eroon pääsy vievät aikaa, mutta tässäkin päättäväisyys palkitaan. Kaikki on mahdollista, kun vaan päätät niin ja johdonmukaisesti teet töitä tavoitteidesi eteen. Liikunnassa tavoite on hyvä kirjoittaa ylös ja laittaa näkyvälle paikalle. Pitemmän ajan tavoitteeseen pääsy vaatii myös välitavoitteita, jotka nekin on hyvä kirjoittaa ylös. Palkitse itseäsi aina tavoitteeseen päästyäsi – mutta tee se jollain muulla, kuin ruoalla. Hieronta tai jokin muu kehoon kohdistuva hoito toimivat ainakin omalla kohdallani. Sitä paitsi onhan treenistä kipeytyneitä lihaksia välillä myös muistettava hemmotella;)
Välitavoitteet motivoivat ja jo itsessään se, että kokee onnistuneensa, mutta pelkän motivaation varaan ei treenaamista voi jättää. Päättäväisyys ja johdonmukaisuus vievät urheilijaa - ammattilaista tai sitten sunnuntailiikkujaa - eteenpäin. Et ajattele, vaan teet. Jätät pois turhat tunteet ja motivaation etsimisen ja johdonmukaisesti teet, mitä tavoitteeseesi pääseminen edellyttää. Päättäväisyys ja tahdonvoima vahvistuvat sitä enemmän, mitä enemmän niitä käyttää ja treenaamaan lähteminenkin käy helpoksi myös niinä päivinä, kun ei ole motivaatiota, eikä huvita.
Liikkumisesta ja hyvistä ruokavalinnoista tulee pikkuhiljaa, kuin itsestään, toinen luontosi. Mikä tärkeintä, se hyvän olon tunne ja tyytyväisyys itseä kohtaan ovat kaiken sen vaivan ja tekemisen arvoisia.


Niken sanoin:
 ”Just do it!”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti