Elä kehosi kanssa, älä sitä vastaan. Kuuntele, mitä sillä on kerrottavana.

torstai 9. toukokuuta 2013

Supersmoothiet

Käytän ns. superfoodeja jonkin verran ruokavaliossani, yleensä jauheiden muodossa smoothiessa tai puuron päälle ripoteltuna. Soperfood sananahan tarkoittaa sellaista ruokaa, jossa on paljon ravintoaineita pienessä määrässä. Ruoka on siis ravintorikasta ja siksi minua joskus huvittaakin se, millä perustein nämä superfoodit, jotka yleensä rahdataan meille pitkien matkojen takaa esim. Etelä-Amerikasta, on luokiteltu superfoodeiksi. Jos nimittäin ruoan ravintotiheys on superfoodin kriteerinä, luokittelisin tähän sarjaan myös kotimaisen mustikan, tyrnimarjan, parsan, lohen, kaurahiutaleen jne. Yhtä kaikki, puhuessani tässä superfoodeista, tarkoitan juurikin niitä kaukaa tuotuja jauhe- ja siemenpusseja, joiden kilohinta on päätä huimaava, mutta jotka antavat pienen kivan lisän normaaliin ruokavalioon. Tässä pari omaa kesto smoothiesuosikkiani.
Superteho-smoothie:
1 banaani
reilu desi mustikoita
1 rkl macajauhetta
1 rkl raakakaakaojauhetta
1-2 rkl hamppuproteiinia
1 rkl chia- /pellavansiemeniä
hunajaa
soijamaitoa n. 2,5 dl

Tämä ihanuus sopii hyvin myös treenin jälkeen nautittavaksi palautusjuomaksi, sillä se sisältää hamppuproteiinia, josta 50 % on proteiinia ja 21 % kuituja. Lisäksi hamppuproteiini sisältää runsaasti elimistölle tärkeitä rasvahappoja.

Herkku aamiais-smoothie:

1 banaani
1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl lucumajauhetta
1 rkl macajauhetta
soijamaitoa 2-3 dl

Suosittelen syömään smoothiet keiton tavoin lusikalla. Hitaasti ja pureskellen. Hitaassa syömisessä ajatuksena on, että kylläisyys ehtii kehittyä syömisen aikana ja tällöin myös tiedostat syöneesi, kuin jos vain kulauttaisit juoman nopeasti kurkusta alas.

Kokeilun iloa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti