Elä kehosi kanssa, älä sitä vastaan. Kuuntele, mitä sillä on kerrottavana.

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Elämän filosofiana TASAPAINO

Olen viime aikoina pohtinut paljon omaa elämääni. Varsinkin viimeiset vuodet ovat vierähtäneet ohitse kovaa vauhtia. Lukion jälkeen hain kauppakorkeakouluun varmaan vain siksi, kun en osannut vielä sanoa, mitä elämältä halusin. Sen jälkeen viimeiset neljä vuotta ovat menneet omalla painollaan opiskellen ja matkustaen ympäri maailmaa ja vasta nyt olen herännyt siihen todellisuuteen, että opiskelut ovat loppusuoralla, enkä oikeastaan vieläkään tiedä, mitä haluaisin ”isona” tehdä. Jatkuva suorittaminen ja ylikierroksilla käynti ovat ajaneet minua yhä enemmän kohti hyvinvointiin satsaamista ja omasta itsestä huolta pitämistä. Ne kun tahtovat joskus unohtua kaiken muun tekemisen lomassa.
En ole lääkäri, enkä ravitsemusterapeutti, mutta olen intohimosta ja rakkaudesta liikuntaan ja ravitsemukseen itseoppinut, hyvästä olosta ja liikunnan ilosta viestijä. En väitä olevani asiantuntija, mutta olen oman kokemukseni kautta löytänyt oman tasapainoisen itseni, hyvän olon ja energisyyden. Olen itse kokenut pahoinvointia ja tyytymättömyyttä omaa kehoa kohtaan ja etsinyt hyvää oloani vuosia. Siinä samassa on tullut kokeiltua erilaisia syömiseen ja liikuntaan liittyviä juttuja, joista omia kokemuksiani jakamalla haluan antaa vinkkejä myös muille. Hyvä olo ja tyytyväisyys omaa kehoa kohtaan voi merkitä jokaiselle erilaisia asioita. Tasapainon savuttamiseen ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa. Siksi puhunkin aina ihmisten yksilöllisyydestä, enkä halua tuputtaa omia näkemyksiäni ainoana oikeana vaihtoehtona, mutta kertoa omalla kohdallani toimivista asioista.
Se on varmaa, ettei kukaan meistä voi voida hyvin syömällä pelkkiä eineksiä, jotka ovat kaupan viivakoodeilla varustetuissa pahvi- ja muovipaketeissa ja joiden tuoteselosteet ovat täynnä E-koodeja. Puhumattakaan pikaruuista, pizzoista, kebabeista, hamppareista.. Tämä yhdistettynä liikkumattomuuteen, ja pahoinvoiva, väsynyt ja lihava suomalainen mies tai nainen on valmis. Loppujen lopuksi koko elämä, kaikki mitä ihminen tekee, perustuu terveydelle. Kun terveys menee, menettää ikään kuin pohjan koko elämältä. Ystäväni sanoi asian hyvin: ”Ylikierroksilla käyvässä yhteiskunnassamme ihminen tekee töitä ansaitakseen rahaa, tietysti terveyden kustannuksella. Puolet elämästä menee tähän omaisuuden kartuttamiseen, jonka jälkeen ihminen tajuaa, että on burn outin partaalla ja päättää alkaa satsata terveyteensä. Toinen puoli elämästä (ja kartutettu omaisuus) meneekin sitten kadotetun terveyden takaisin metsästykseen.”
Näen ympärilläni jatkuvasti pahoinvointia ja haluan siksi omalta osaltani yrittää auttaa. Olen onnistunut tehtävässä, jos edes yksi ihminen saavuttaa oman hyvän olonsa ja tasapainonsa. Avainasemassa ovat ravinnon laadun parantaminen ja terveyden kannalta tärkeä liikkuminen. Kuten sanottua, keho rakastaa liikkua ja siksi se on laitettava liikkumaan. Se, miltä näytämme tänään peilistä katsoessamme ja se, miksi tunnemme itsemme energiseksi tai väsyneeksi heijastelee tasapainotilaamme. Kehon ja mielen yhteyden takia ulkoisen tasapainon lisäksi on löydettävä myös sisäinen tasapaino. Jokaisella on valta päättää, mihin uskoa, mutta kannustan kokeilemaan. Vasta sitten tietää, mikä toimii omalla kohdalla ja mikä ei. Kirjoitukseni ovat yksinkertaisesti suunnattu ihmisille, jotka haluavat voida paremmin ja nauttia liikunnasta ja oman suorituskyvyn kasvusta. Haluan inspiroida terveellisempään elämään, jossa jokaisesta hetkestä voi nauttia 110 %.


Aurinkoista vapaapäivää! Rakkaudella Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti