Elä kehosi kanssa, älä sitä vastaan. Kuuntele, mitä sillä on kerrottavana.

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Perjantain puuhastelua; Sitruuna-limemuffinit & Tahinipallot

Koska olen aika lailla viime elokuusta asti oleskellut ulkomailla, on kuntosalihommat ja varsinkin ryhmäliikuntatunnit jääneet vähemmälle. Eilen sitten pääsin pitkästä aikaa vetämään SatsEnergyä. Lempparitunti, jossa itsestä saa puristettua kaikki mehut irti.. Koreografian muistamisen sijasta jännitti enemmän se, miten kroppa jaksaa juosta ja hyppiä 55 min. kovilla sykkeillä. Kyse ei nimittäin ollut ihan kevyestä tunnista ja ohjaajan on tunnetusti annettava itsestään 110 % vähintään. Olen viime aikoina ollut erityisen innostunut lyhyistä Crossfit-henkisistä rykäyksistä, mutta kun yht’äkkiä pitäisi taipua vajaan tunnin mittaiseen syketuntiin, oli kropalla vähän ihmettelemistä. Koitoksesta selviytyneenä ajattelin palkita itseäni pienillä perjantai-illan herkuilla.
Kokkauslistallani oli raakaruoka-aiheisia herkkuja, koska tällä kertaa olin asennoitunut siihen, että herkkujen valmistamiseen saattaa tuhraantua minuutti jos toinenkin, ja aikaahan minulla oli vaikka koko ilta. Lisäksi välillä on hyvä kasvattaa kärsivällisyyttä tuhertamalla blenderin kimpussa;) Satsaamalla raaka-aineisiin (nämä reseptit vaativat luomu-/terveyskaupassa vierailua) ja panostamalla itse valmistusprosessiin, itsetehdyt herkut maistuvat parhailta. Yhtä hyviä ei kaupasta saa ja koska niiden tekemiseen on joutunut näkemään vaivaa, niitä ei tee mieli hotkaista kerralla, vaan pari suupalaa riittää. Itse kylläkin syyllistyn maistelemaan ”massoja” jo kokkausvaiheessa, eikä senkään takia tee enää mieli syödä valmiita tekeleitä:/
Tahinipallot ovat herkkulistallani vakkareita, joita teen harva se päivä. Tahini on seesamitahnaa, johon on yleensä lisätty himalajansuolaa (korkealaatuista suolaa). Itse käytän luomuversiota. Siihen vaan sekoittaen hunajaa, raakakaakaojauhetta, erilaisia siemeniä jne. Kun massasta on saanut tarpeeksi kiinteää, on siitä helppo pyöritellä pikkupalloja, jotka voi vielä pyöritellä seesaminsiemenissä. Tällä kertaa jouduin korvaamaan seesaminsiemenet kookoshiutaleilla, mutta suosittelen seesaminsiemeniä. Nämä suklaiset tahinipallot ovat täynnä kalsiumia, proteiinia ja elinvoimaa ja niin helppoja ja ennen muuta herkullisia.
Hyvänkokoinen kerta-annos on esim.
·         reilu 2 rkl tahinia
·         n. 1 rkl hunajaa
·         2 rkl raakakaakaojauhetta
·         siemeniä (esim. auringonkukan- antamaan suutuntumaa)
·         seesaminsiemeniä ”koristeluun”


Sitruuna-limemuffinit taas olivat uusi kokeilu ja taidanpa tehdä niitä vastaisuudessakin, niin nameja ne oli. Lauriinihappoa sisältävä kookosöljy stimuloi kilpirauhasta ja kiihdyttää aineenvaihduntaa, joten nämä herkut ovat varsinaisia rasvanpolttajia.
Tässä resepti:
·         2,5 dl sitruunan/greipin/limen mehua
·         1,2 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
·         1,2 dl agave-siirappia
·         1/2 tl (himalajan)suolaa
·         vajaa litra cashew pähkinöitä
Kaikki ainekset vaan yksinkertaisesti blenderiin ja sekasin. Massaa pitäisi pakastaa muutama tunti, joten itse keksin laittaa muffinivuokiin, mikä antoi massalle kivan muodon. Ripottelin vielä päälle kookoshiutaleita, nam nam. Säilytys tapahtuu myöskin pakkasessa.



Nautinnollista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti