Elä kehosi kanssa, älä sitä vastaan. Kuuntele, mitä sillä on kerrottavana.

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Ihanaa lihaskuntoa

Suosittelen lämpimästi lihaskuntoharjoituksia ja etenkin kuntosalitreeniä. Jos olet innokas ryhmäliikuntatunneilla kävijä ja etenkin kovat syketunnit ovat mieleen, koitapa vaihtaa yksi aerobinen tunti painojen nostoon kuntosalin puolella. Tulet nimittäin huomaamaan sen vyötärönmitassasi;) Tämä erityisesti jos tavoitteenasi on painonpudotus, sillä jos pyrit painonpudotukseen ainoastaan laskemalla kaloreita aerobisilla tunneilla, saattaa suuri osa menetetystä painosta koostua lihaksista ja tätähän me ei haluta. Sen sijaan kuntosaliharjoittelu ja painojennosto kehittävät lihaksia ja mitä enemmän lihaksia, sitä enemmän kaloreita palaa päivän mittaan. Ilman tekemättä mitään!!
Lihaskuntoharjoittelu myös muokkaa kroppaa kivasti. Olen aina ollut hoikka, aika ajoin myös sairaalloisen laiha, ilman sen kummempia lihaksia. Mitä nyt baletissa jaksoi jalkaa nostaa, se riitti. Kädet pelkkää luuta ja nahkaa..ei kiva. Kuten varmaan monet naiset, pelkäsin ennen painoja, koska kuvittelin niiden ja kaikenlaisen pumppausliikkeen tekevän lihaksistani paksuja. Ihan turhaan. Monipuolinen painoharjoittelu (sekä pitempiä sarjoja pienemmillä painoilla että lyhyitä sarjoja, jopa maximiharjoituksia, isoilla painoilla) on avain kauniiseen, sopivasti lihaksikkaaseen, kiinteään kroppaan. Minusta lihakset saavat naisella näkyä, mutta kohtuullisuuden nimissä. Eikä vahva tarkoita välttämättä isoa. Oma elopainoni pyörii tällä hetkellä varmaan 52 kilossa (en tiedä varmasti, kun en käy vaa’alla kuin max kerran vuodessa) ja maximi maastavetoni on 95 kg. Joten jokainen rohkeasti salille ja tarttumaan niihin painoihin!;)
Jo pelkästään käsipainoilla saa mitä monipuolisempia treenejä aikaiseksi. Tänään treenasin 7 kg käsipainoilla seuraavasti:
Lämppä n. 10 min. (nivelien pyörittelyä, juoksua, hyppyjä jne.)
3 kierrosta:
1.       back squat (20 toistoa)
2.       hang power clean (20 toistoa)
3.       push press (20 toistoa)
4.       deadlift/maastaveto (20 toistoa)

3 kierrosta:
1.       askelkyykkyjä (20 toistoa, 10 molemmilla jaloilla)
2.       KP-punnerruksia kulmasouduilla (20 toistoa, 10 molemmilla puolilla)
3.       hauiskääntö (20 toistoa)
4.       vipunostot sivuille (20 toistoa)

Siinä se aamupäivä kivasti kului, kuvia otellessa..:D
































Vinkki: Viimeisten toistojen pitäisi aina tuntua haastavilta lihaksissa. Jos ei, laitapa lisää painoa tai tee pidempiä sarjoja useammalla toistolla. xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti