Elä kehosi kanssa, älä sitä vastaan. Kuuntele, mitä sillä on kerrottavana.

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Kohti Unelmiesi Vartaloa

Ei ole olemassa vain yhtä täydellistä vartalotyyppiä, vaan unelmien vartalo on jokaisen yksilöllinen näkemys ja voi merkitä hyvinkin erilaisia asioita ihmisestä riippuen. Minulle unelmien vartalo merkitsee mahdollisimman "puhdasta" ja kiinteää. Puhdas vartalo on vapaa ylimääräisistä myrkyistä, joita emme valitettavasti voi välttää kokonaan esim. ilmansaaste, mutta joita vastaan voimme taistella syömällä puhdasta, mahdollisimman prosessoimatonta ja antioksidanttirikasta ruokaa. Nainen ei myöskään voi koskaan olla liian kiinteä. Kuka tahansa voi laihduttaa itsensä näännyksiin ja silti omata suhteellisen suuren rasvaprosentin, mutta kiinteän ja lihaksikkaan kropan eteen on oikeasti nähtävä vaivaa.

Oma vartalo on hienointa, mitä ihmisellä on. Ilman terveyttä ja hyvää oloa ei elämästä pysty nauttimaan 100 %. Siksi omasta kehosta ja hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeää. Jokainen ansaitsee vartalon, josta on ylpeä ja jossa on hyvä olla. Olen jo puhunut jonkin verran ravinnosta ja siitä, miten tärkeää on ajatella ruokaa kehon ravintona, eikä niinkään lohduttajana elämän potkiessa päähän. Tai vielä pahempaa, vihollisena, joka vain lihottaa ja jota olisi syytä välttää viimeiseen asti.

Nyt päästään varsinaiseen lempiaiheeseeni, liikuntaan. Liikunnalla on ollut valtavan suuri rooli elämässäni pikkutytöstä asti. Se on intohimoni. Siitä saa valtavasti energiaa arjen pyöritykseen ja monesti ihmettelen, miten ihmiset, jotka eivät harrasta liikuntaa yleensä selviytyvät elämästä. Itse saan vieroitusoireita jo parin päivän liikkumattomuuden jälkeen. Ehkä olen hiukan fanaattinen, mutta se siitä.
Joka tapauksessa, kuntosalimaailmassa jo muutaman vuoden työskennelleenä ja innokkaana kokeilunhaluisena treenaajana, minulla on muutama vinkki antaa vielä unelmavartaloaan tavoitteleville. Saadaksesi timmin vartalon, tarvitset treeniohjelman, joka ei ota valtaa kaikelta muulta elämältä. Itsensä ylikuntoon treenaaminen on typerää. Varsinkin kun se ei johda yhtään sen parempaan lopputulokseen ja siitä toipuminen vie aikaa. Pahimmassa tapauksessa treenikielto voi olla monia kuukausia.
Toiseksi kropalle on tarjottava jatkuvasti vaihtelua. Keholla on taipumus nimittäin sopeutua sille asetetuille vaatimuksille. Samoilla jumppatunneilla ravaaminen ei kehitä, vaan pikemminkin alkaa pidemmän päälle kyllästyttää. Pidä siis kroppasi jatkuvasti ”arvailun varassa” ja tarjoa sille vaihtelua.
Kolmanneksi on hyvä muistaa tasapaino aerobisen, sykettä kohottavan, liikunnan ja lihaskunnon välillä. Viikon varrella on hyvä tehdä pari hien pintaan nostattavaa aerobista harjoitusta ja pari lihaskuntoa kehittävää harjoitusta. Välillä on myös hyvä harjoittaa liikkuvuutta ja rauhoittua joogan tai pilateksen parissa. Monipuolisuus ennen kaikkea!:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti