Elä kehosi kanssa, älä sitä vastaan. Kuuntele, mitä sillä on kerrottavana.

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Mitä yksinkertaisempaa, sen parempaa

Mitä yksinkertaisempaa, sen parempaa - näistä sanoista on muodostunut mottoni ja tätä ajatusmaailmaa noudatan kaikessa syömisessäni. Taisinkin jo aiemmin mainita puhtaat ruoka-aineet. Kaikki lähtee niistä. Oli kyse sitten hedelmistä, kasviksista, lihasta.. ostan kaiken mahdollisimman luonnonmukaisessa muodossaan. Suosin mahdollisuuksien mukaan kotimaista ja luomua, enkä valmista ruokiani sen enempää. Toisin sanoen en käytä paljon aikaa kokkaamiseen. Raakaruokailijana minulla saattoi välillä mennä hermot, kun tuhtasin raaka-aineiden kanssa tunteja ennen kuin sain mitään konkreettista aikaan. Otetaan esimerkiksi vaikkapa raaka ”juustokakku”. Ensin piti pilkkoa kuivatut hedelmät ja blendata tilkan veden kanssa (vain blendaukseen kului aikaa, kun kone oli pysäytettävä vähän väliä, jotta hedelmät pystyi laittamaan uudelleen pohjalle, ne kun aina tarrautuivat blenderin seiniin).. En ole kärsivällistä tyyppiä, ja niin paljon kuin rakastinkin lopulta syödä valmiita raakakkuja, en vain jaksanut laittaa niin paljon aikaa niiden valmistamiseen. Joten kehittelin omia reseptejä. Helppoja ja vain murto-osan aikaa vieviä.
Kutsun omia ”kokkauksiani” sekasotkuiksi. Minulla kun on tapana laittaa lautaselle vähän kaikkea. Espanjassa asuessani kehittelin pari suosikkireseptiä; quinoasalaatti fetalla ja kanalla ja 3 kananmunan omeletti kesäkurpitsalla, munakoisolla ja kikherneillä. Marketit olivat pullollaan paikallisia vihanneksia ja hedelmiä ja vielä edulliseen hintaan. Aloitin aina ruokani kokoamisen täyttämällä lautaseni ensin salaatilla ja erilaisilla vihanneksilla, minkä jälkeen lisäsin proteiininlähteen (kanan/tonnikalan/lohen/raejuuston/kananmunan jne.) ja päälle vielä siemensekoitusta ja tilkka oliiviöljyä. Joskus saatoin tehdä salaatistani ruokaisamman lisäämällä siihen quinoaa. Puhdasta, ravintorikasta, yksinkertaista ja herkullista. Kyse on ainoastaan luovuudesta. Kannustan kaikkia rohkeasti kokeilemaan uusia raaka-aineita. Vain niin löytää omat suosikkinsa ja saa pidettyä ruokavalionsa monipuolisena ja vaihtelevana. Monesti myös yhdistelemällä ”mitä kaapista löytyy” saattaa vahingossa luoda oman suosikkireseptin. Tässä esimerkki omasta aamiaisestani, jota kutsun ”aamun sekasotkuksi”.
Aamun sekasotku:
½ dl tattarisuurimoita (liotettu yön yli ja huuhdottu vedellä ennen käyttöä)
maustamatonta jogurttia
auringonkukansiemeniä
goji-marjoja

appelsiinia
banaania
passionhedelmää
punaherukoita
mustikoita
vadelmia
pellavansiemen-tyrnijauhetta
hunajaa

Sekoita liotetut ja huuhdotut tattarisuurimot maustamattoman jogurtin, auringonkukansiementen ja goji-marjojen kanssa. Pilko päälle appelsiini ja banaani. Lisää kärsimyshedelmä, marjat, jauhe ja lopulta hunaja. Easy as that! Maistuu mitä parhaimmalta ja olet täynnä energiaa aamusta astiJ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti