Elä kehosi kanssa, älä sitä vastaan. Kuuntele, mitä sillä on kerrottavana.

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Lomaliikuntaa

Lomalle tai matkalle lähdetään yleensä ajatellen että ”lomalla on lupa nauttia”. Ennen etelän lomaa moni löytää itsensä huhkimasta kuntosalilla tai ryhmäliikuntatunneilla mielessä ranta ja bikinikunto, mutta itse lomalla saa ja on lupa nauttia. Ei tarvitse huolehtia liikunnasta ja syödäkin saa, mitä huvittaa, kun kerran ollaan lomalla. Mietitään sitä kuntoilua sitten taas uudestaan loman jälkeen, right?!:)
Loma on irtautumista arjesta ja kaikesta kiireestä. Minulle henkilökohtaisesti loma merkitsee entistä parempaa itsestä huolta pitämistä, kun kerrankin on aikaa liikkua ja syödä rauhassa. Mikä olisikaan parempi tapa tutustua uusiin maisemiin, kuin jalkaisin juosten tai kävellen. Siksi minulla onkin aina tapana kantaa lenkkareita mukana, mihin tahansa menenkin. Aamulenkit ovat matkalla parasta, kun ihmiset vasta heräilevät ja kaupat ja kahvilat avaavat oviaan. Silloin monesti löytää mielenkiintoisia ravintoloita, kahviloita tai muita paikkoja, joihin voi myöhemmin palata. Lisäksi aamulenkin jälkeen voi hyvillä mielin löhöillä rannalla koko loppupäivän;)
Rakastan matkustelua ja erityisesti sen tuomaa mahdollisuutta erilaiseen liikkumiseen. Vaihtelu virkistää sekä kehoa että omaa motivaatiota ja mistä jo aiemmin mainitsin, asettaa keholle erilaisia haasteita, joita se tarvitsee kehittyäkseen. Olen tällä hetkellä neljättä viikkoa Etelä-Australiassa, jossa kesä on pikkuhiljaa vaihtumassa syksyksi, mutta lämpöä riittää päivisin yhä 30-35 astetta. Täällä lempiharrastukseni on vesihiihto, jota harrastamme paikallisten ystävieni kanssa Murray-joella. Ilma ja vesi ovat miellyttävän lämpimiä, joten hiihtää/wakebordata voi vaikka koko päivän. Hyvä käydä Australiassa aina joka kolmas vuosi. Tuntuu kuin joka kerta aloittaisi koko homman alusta.
Tällä kertaa sain myös vanhempani houkuteltua mukaan. 50-vuotias isäni on ikäisekseen huippu hyvässä kunnossa ja meillä on aina pieni kilpailu päällä..mitä urheiluun tulee. Thank god, sain itseni ensimmäisellä yrityksellä ylös yhdellä suksella. Isällä meni muutama yritys enemmän, mutta periksi ei antanut ja lopulta onnistui. Olin salaa mielessäni kiitollinen, että voitin tämän erän:D
Lomalla on ilo liikkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti