Elä kehosi kanssa, älä sitä vastaan. Kuuntele, mitä sillä on kerrottavana.

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Tehotreeni

Monet laittavat liikkumattomuuden kiireen piikkiin. Ei ole mukamas aikaa liikkua. Kuntosalille meneminen saattaa kuulostaa helpolta ja nopealta ratkaisulta, mutta oikeastaan siihen voi helposti hurahtaa tunti jos toinenkin; salille matkustamiseen kuluva aika, jumppatunnille odottaminen (pitäähän sitä olla hyvissä ajoin paikalla, että ehtii lunastaa lipukkeen tunnille), itse jumppatunti, suihkussa käynti, vaatetus ja matkustaminen salilta kotiin. Puhumattakaan kuulumisten vaihtamisesta ystävien ja työkavereiden kanssa (onhan salilla käynti myös sosiaalinen tapahtuma). Yhdelle jumppatunnille (55 min.) osallistuminen voi siis helposti viedä 2-3 tuntia päivästä, joten en yhtään ihmettele, että joku perustelee liikkumattomuuttaan ajan puutteella.
Hyvään treeniin ei kuitenkaan aina tarvita montaa tuntia. Tämä Crossfit-vaikutteinen tehotreeni ei ole kiinni ajasta/välineistä/tilasta. Ei ole tarpeen siis lähteä kuntosalille, eikä hankkia painoja yms. kotiin, vaan tässä treenissä oman kehon paino toimii vastuksena. Mikä parasta, se vie vain 10-15 minuuttia ja tilana toimii loistavasti oma olohuone, hotellihuone, puisto, terassi.. Tämä treeni on myös täydellinen aloitus päivälle. Se laittaa aineenvaihdunnan hyrräämään jo ennen aamiaista.
Itse fanitan oman kehon painolla treenaamista, koska sitä on helppo tehdä missä vain ja siitä saa mitä monipuolisempia treenejä aikaiseksi.



Joten here goes..
60 x sit up (polvet sivuilla kohti lattiaa, estää reisiä tekemästä suurimman osan työstä)
50 x  kyykkyhyppy (90 asteen kyykystä hyppy suoraan ylös)
40 x push up (haastaaksesi itsesi tee jokaisella ylösnousulla taputus edessä)
30 x askelkyykkyhyppy (edessä oleva jalka 90 asteen kulmassa, vuorotellen, yht. 60)
20 x ojentaja-dippi
10 x burpee-hyppy (rinta koskien lattiaa)

Enjoy!

Ja ihanaa viikon alkua!
xx


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti